Säännöt

Säännöt: Epuulaaki 2021

Turnauksen säännöt

Yleistä
Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Kaisanet ePuulaaki 2021 kilpailuissa. Järjestäjät pidättävät oikeuden muuttaa sääntöjä ilman ennakkoilmoitusta.


Osallistuminen
Turnauksiin osallistuminen on ilmaista. Jokainen henkilö saa osallistua vain yhteen paikalliseen alueturnaukseen. Mikäli alueturnaus perutaan järjestäjän toimesta, on henkilöllä oikeus ilmoittautua toisen paikkakunnan alueturnaukseen.  Paikallisen alueturnauksen vähimmäisosallistujamäärä on kuusi (6) ennakkoon ilmoittautunutta henkilöä. Paikallisen alueturnauksen maksiosallistujamäärä on 16 henkilöä. Lopputurnaukseen kutsutaan paikallisten alueturnausten voittajat. Kutsu on henkilökohtainen eikä paikkaa turnaukseen voi luovuttaa toiselle henkilölle.

Palkinnot
Osallistumispalkinnon saaminen edellyttää osallistumista turnaukseen. Osallistumispalkintoa ei luovuteta pelkän ilmoittautumisen perusteella. Osallistumispalkinto myönnetään pelaajille, jotka eivät ole sijoittuneet varsinaisille palkintosijoille turnauksessa. 

Paikkakuntakohtaisen alkukarsinnan mahdollinen peruminen
Jos turnauksen ennakkoilmoittautumiset eivät täytä minimiosallistujamäärää (6 henkilöä) turnaus voidaan perua. Kavala esports seuraa tiiviisti alueellisten terveysviranomaisten (Sote, AVI) linjauksia tapahtumien järjestämisestä. Mikäli paikallinen koronatilanne vaikuttaa heikolta, turnaus voidaan joutua perumaan. Turnaus voidaan perua ylivoimaisen esteen vuoksi, esimerkiksi viranomaisten määräämien karanteenien vuoksi. Mikäli turnaus joudutaan perumaan, on turnaukseen ilmoittautunut henkilö oikeutettu osallistumaan johonkin muuhun jäljellä olevista alkukarsintaturnauksista. Finaaliturnauksen peruuntuessa, turnaus aikataulutetaan myöhemmälle ajankohdalle.

NHL 2021 pelisäännöt

Johdanto
Nämä säännöt pohjautuvat SEUL ry:n virallisiin NHL 18 -pelin sääntöihin. Säännöt on muokattu vastaamaan Kaisanet ePuulaaki 2021 -kilpailun sääntöjä. Jokaisen turnaukseen osallistuvan henkilön tulee lukea ja ymmärtää alla olevat säännöt ja käyttäytyä urheilijamaisesti turnauksen aikana, Tämä koskee myös pelaajan avatar-kuvaa ja pelinimeä. Turnaustuomareilla on viime kädessä päätösvalta kaikissa konflikti- ja sanktiointitilanteissa. Turnaustoimihenkilöt varaavat kaikki oikeudet näitä sääntöjä koskeviin muutoksiin. Turnaustuomarit voivat tarvittaessa keskeyttää turnauksen vakavan teknisen ongelman tai muun mahdollisen äkillisen tapahtuman, esimerkiksi sairastapauksen vuoksi.

Nämä säännöt ovat pääasiassa turnauksiin, jotka pelataan paikallisessa turnaustapahtumassa. Verkossa pelattaviin turnauksiin sääntöihin voidaan tehdä pieniä muutoksia. Turnausjärjestäjä on velvollinen ilmoittamaan aikataulut, turnausformaatin ja palkinnot ennen turnausta. Kaikki huijaaminen, mukaan lukien pelin seuraaminen toisen henkilön avustuksella, on kielletty. Jos osallistuja ei tiedä, onko jokin pelimekaniikka sallittu, heidän tulee kysyä päätuomarilta ennen turnausta onko kyseinen mekaniikka sallittu vai ei.

Sääntöjen rikkominen johtaa rangaistuksiin, joita ovat :
– Varoitukset
– Yhden pelin tappio
– Yhden ottelusarjan tappio
– Pelaajan tai joukkueen poistaminen turnauksesta
– Pelaajan tai joukkueen poistaminen tapahtumasta

Turnaustuomarin tekemä päätös voidaan kyseenalaistaa käsittelemällä asia turnauksen päätuomarin kanssa. Kantelu päätöksestä on tehtävä päätuomarille heti, kun tuomari on antanut päätöksen tai kun peli, jota päätös koskee, on päättynyt. Päätuomarin päätös on lopullinen ja siitä ei voi tehdä kantelua.

1. Yleiset säännöt
1.1: Peli: NHL 21
1.2: Pelialusta: PlayStation 4
1.3: Peliohjain: Omalla ohjaimella voi pelata, mutta ohjain tulee hyväksyttää turnauksen valvojalla tapahtuman alussa.
1.4: Tasapisteissä olevien pelaajien sijoitus määräytyy tämän mukaisesti:
1) Lohkosijoitus, 2) Keskinäisen ottelun tulos, 3) Maaliero, 4) Tehdyt maalit, 5) Voitot varsinaisella peliajalla
1.5: Alkusarjassa pelaajat jaetaan järjestäjän toimesta lohkoihin. Lohkossa jokainen pelaaja pelaa kerran jokaista muuta lohkon pelaajaa vastaan. Pelaaja saa voitetusta ottelusta 3 pistettä. Alkulohkojen kotietu ratkaistaan arvalla
  1.5.1: Lohkon voittaa pelaaja, jolla on eniten pisteitä. Pisteiden mennessä tasan, ratkaisee 1) maaliero, 2) keskinäisen ottelun tulos. Lohkojen voittajat siirtyvät pudotuspeli-vaiheeseen
  1.5.2: Tasatilanne ratkaistaan 3 vs. 3 jatkuvalla jatkoajalla, ensimmäinen maalin tehnyt voittaa.
  1.5.3: Alkusarjassa paremmin sijoittunut saa automaattisesti kotiedun ja valitsee joukkueensa ensin.
  1.5.4:  Lohkojen voittajat siirtyvät pudotuspeli-vaiheeseen. Mikäli lohkoja on vähemmän kuin neljä, pudotuspelin kolmas ja/tai neljäs pelaaja ratkaistaan pisteytyksen perusteella, tai tasatilanteessa maalierolla
1.6: Pelinimet:
  1.6.1: Pelaajien tulee käyttää heidän virallista pelinimeään koko turnauksen ajan. Järjestäjä pidättää oikeuden vaihtaa pelinimeksi pelaajaan etunimen, mikäli pelinimi on järjestäjän mielestä asiaton.
  1.6.2: Sponsorit, jotka eivät liity alkoholiin, tupakkatuotteisiin, uhkapelaamiseen tai aikuisviihteeseen pelinimen lopussa tai klaanin tagissa, ovat sallittuja.
1.7: Pelien aikana pelaajat eivät voi kommunikoida kenenkään muun kanssa kuin vastustajansa ja turnaustuomarien.
1.8: Erien välissä pelaajat voivat puhua valmentajansa tai joukkuetovereidensa kanssa.
1.9: Ajankäyttö:
1.9.1: Pelaajien tulee olla paikalla 15 minuuttia ennen varsinaisen ottelun alkamista joukkuevalintojen ja muun informaation vuoksi. (Koskee turnauspelejä, jotka pelataan fyysisesti turnausjärjestäjän pelilaitteilla).
1.9.2: Jos pelaaja ei ole paikallaan ja valmiina kun pelin on määrä alkaa, pelaaja luovuttaa ottelun automaattisesti. Välierien ja finaalin aikana pelaajalle voidaan myöntää 15 minuuttia aikaa olla valmiina, jonka jälkeen pelaaja luovuttaa koko ottelun.
1.10: Turnauksen järjestäjä on velvollinen ilmoittamaan ennen turnausta pelataanko turnauksessa finaalin lisäksi pronssipeli.
1.11: Turnaustoimihenkilöt varaavat oikeuden muuttaa näitä määritteitä, mikäli olosuhteet niin vaativat.
1.12: Äärimmäisissä olosuhteissa turnauksen järjestäjä varaa oikeuden muuttaa sääntöjä.

2. Pelin säännöt
2.1: Yhdellä konsolilla pelattavat ottelut pelataan Pelaa Nyt (Play Now) -moodissa ja käytetään valmiiksi asetettuja asetuksia sekä NHL-sääntöjä.
2.2: Kahdella konsolilla verkon yli pelattavat ottelut pelataan Online Versus -pelitilaa käyttäen.
2.3: Joukkueiden valinta: Jokainen pelaaja saa valita ottelusarjaa kohden minkä tahansa NHL-joukkueen.

3. Asetukset

3.1: Asetukset yhdellä konsolilla pelattaessa
  3.1.1: Joukkueet: NHL-joukkueet (ei tähdistöjoukkueita)
  3.1.2: Kamera: Klassinen oletuksena
  3.1.3: Vaikeustaso: Tähtipelaaja

  3.1.4: Pelityyli: Competitive
  3.1.5: Erät: 4 minuuttia
  3.1.6: Säännöt: NHL-säännöt (Custom)
  3.1.7: Loukkaantumiset: Pois
  3.1.8: Tasatilanteessa: 3 vs. 3 ja voittomaalikilpailu
  3.1.9: On-Ice Trainer: Pois
  3.1.10: Maalivahdin ohjaus: Päällä
3.2: Asetukset verkon yli kahdella konsolilla pelattaessa:
  3.2.1: Verkon yli pelattaessa käytetään Online Versus -pelitilaa.

4. Muut säännöt
4.1: Ulkopuoliset ohjelmat, jotka vaikuttavat pelin tilaan tai suorittavat pelin sisäisiä toimintoja, ovat kielletty.
4.2: Yhteyden katkaiseminen tahallisesti kesken pelin on kielletty.
4.3: Pelin periaatteita muuttavien bugien käyttö on kielletty.
  4.3.1: Esimerkiksi aloitustavat, missä maila nostetaan bugia käyttäen aloituksessa lämäriasentoon, sekä poke check-bugialoitus ovat kiellettyjä turnauksessa.
4.4: Tilanteessa, jossa pelaaja A tekee hyväksytyn maalin online-pelien aikana, mutta pelistä löytyvän bugin takia peli hyppää taaksepäin ja maali katoaa taululta, pelaaja B:n tulee välittömästi päästää yksi maali, jotta lukemat saadaan korjattua oikeiksi.

5. Tauot
5.1: Pelin asettaminen tauolle kesken pelin on sallittua.
  5.1.1.: Pelin saa asettaa tauolle ainoastaan, mikäli jollekin pelaajalle tulee teknisiä ongelmia. Pelin voi asettaa tauolle myös mikäli pelin ulkopuolella tapahtuu jokin ennalta arvaamaton tapahtuma, kuten esimerkiksi sairauskohtaus.
5.2: Pelaajan joka asettaa pelin tauolle on heti sanottava syy tauolle.
5.3: Peliä voidaan jatkaa tauolta, kun molemmat pelaajat antavat siihen suostumuksensa.
5.4: Ottelussa peli voi olla tauolla korkeintaan 10 minuuttia per pelaaja.
5.5: Jos pelaaja kohtaa ongelmia pelin aikana, hänen tulee asettaa peli tauolle ja pyytää apua tuomarilta tarpeen mukaan.
5.6: Jos pelaaja asettaa pelin tauolle ilman perusteltua syytä kuten teknistä vikaa, peli voidaan katsoa hävityksi.

6. Protestit ja rangaistukset
6.1: Kaikki protestit pelin tulokseen liittyen tulee tehdä 10 minuutin sisällä pelin päättymisestä.
6.2: Kun ottelun tulos on protestin alaisena, niin asianomaiset pelaajat eivät voi jatkaa turnauksessa ennen kuin protesti on selvitetty.
6.3: Rangaistukset:
6.3.1: Varoitus, ottelun häviäminen, diskaus, pelikielto.
  6.3.2: Tuomarit voivat käyttää säädettyjä rangaistuksia haluamallaan tavalla.

7. Fair play
7.1: Turnaus käyttää reilun pelaamisen eli fair play -sääntöjä. Haukkuminen, rasismi ja uskonnon pilkkaaminen on kiellettyä ja johtaa rangaistukseen. Vastustajan tahallinen provosointi on kielletty varoituksen uhalla.
7.2: Osallistujien tulee puhutella tuomareita kohteliaasti ja kunnioittavasti.
7.3: Jos osallistuja yrittää tahallaan sabotoida pelejä, toisia pelaajia tai turnauksen järjestäjiä, pelaaja diskataan.

8. Lähetykset
8.1: Jos tapahtumalla on virallinen lähetys, joukkueiden ja pelaajien on odotettava, että lähetyksen tuotanto on valmis, ennen pelin aloittamista.
8.2: Turnauksen järjestäjä voi päättää kenellä on oikeus tehdä lähetystä tapahtumasta.
8.3: Pelaajat eivät saa lähettää omaa peliään offline-turnauksissa.